Kora Network, Bankacılık Sektörüne Hayat Verecek

IMG_0741.JPG
Bugün yazımda sizlere bankacılık dünyasını büyük sıkıntıya sokacak olan Kora Network ile ilgili bilgiler vermeye devam edeceğim.
Bir önceki yazımda Kora Network ile ilgili genel proje bilgilerini paylaşmıştım. Dünyadaki genel bankacılık sorunu , Kora Network'un finansal anlamda sunacağı çözümler ve sistemin temel çalışma mantığından bahsetmiştim. İlk yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bugün ise sizlere Kora Network'ün hem dünya genelinde çiftçiler ile ilgili hayata geçirecekleri uygulamalarından hem de projenin ICO (initial coin offering) ve satış bilgilerinden bahsedeceğim.

Kora Network ve Çiftçiler

IMG_0728.JPG
Dünya genelinde çiftçilerin gerek yaşadığı yerlerin şehir merkezlerine dolayısıyla bankalara uzak olması, gerek kendi yoğunlukları nedeniyle, hiçbir zaman bankalarla arası iyi olmamıştır.
Kora Network, sağlayacağı imkan ve kolaylıklar ile çiftçilerin ilk tercihi olmayı planlıyor. Çiftçilerin banka hesaplarının olmaması sigortalarının olmamasına ve onların maaşlarını elden almalarına neden oluyor. Bu durum bazen maaş alamamalarına, bazen de dolandırılıp tüm emeklerinin boşa gitmesine neden olabiliyor.
Kora Network bu tarz talihsizlikleri ortadan kaldırmak için, çiftçilerin işverenleri ile anlaşıp onların maaşlarını kendi sistemleri üzerinden almalarını sağlayacak. Bu sayede çiftçiler emeklerinin karşılığını almak için haftalarca beklemeyecek ve dakikalar içerisinde maaşları hesaplarına yatmış olacak.
IMG_0722.JPG
Kora halihazırda Nijerya'da yaklaşık 25 bin çiftçi ile çalışan bir işveren ile anlaşmış durumda. Sistemin denenmesi amacıyla Nijerya'nın başkenti olan Abuja'da ilk etapta yaklaşık 300 çiftçi ile 3 aylık bir deneme süreci yapılacak.
Bu deneme süreci sayesinde üç temel problemin çözüme kavuşturulması hedefleniyor;
1) İşverenlerin çalışanlara maaşlarını Kora Network altyapısı sayesinde hızlı bir şekilde ödemesi sağlanacak.
2) Çiftçiler ile tedarikçiler arasında hızlı ve güvenilir para transferi yapılacak.
3) CVN (Community Value Network), yani halk değer ağı, sayesinde çiftçiler bir araya gelerek bir havuz oluşturabilecek, bu havuzda sermayelerini toplayarak biriken parayı ortak amaçlarla kullanabilecekler.
IMG_0724.JPG
Kısacası çiftçiler paralarını birleştirip bir güç olarak herhangi bir yatırım yapabilirler veya bu parayı ortak olarak harcayabilirler. Bizim 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' atasözümüzün çok elli versiyonunu tasarlamışlar. Bence bu düşünce ile hem insanları birleştirip ortak hareket etmelerini sağlayacaklar hem de çiftçilerin yanında olduklarını gösterdikleri için dünya genelinde çok hızlı yayılacaklar.

ICO Bilgileri

IMG_0762.JPG

ICO bilgileri ile devam edecek olursak ilk olarak Kora Network token'in kısaltması KNT olup Ethereum tabanlıdır.
Ön satış 5-25 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Ön satış döneminde yatırım yapanlara %40 gibi büyük bir oranda bonus dağıtıldı. Minimum yatırım miktarı 5000 dolardı ama kısa sürede 3 milyon dolar toplayarak insanlara projelerinin ne kadar iddialı olduğunu göstermiş oldular.
Ana satış ise 23 Nisan 2018 tarihinde satışa sunulacak ve 21 Mayıs 2018tarihine kadar yatırımcılar tarafından satın alabilecek. Ana satış ilk gününde %20'lik bir bonus miktarıyla başlayacak. Ödeme yöntemi olarak BTC veya ETH kullanabilirsiniz.
Ana satış döneminde minimum yatırım miktarı bulunmamakla birlikte 1 KNT fiyatı 0.10 dolar olarak belirlenmiştir. Şirketin Hardcap hedefi 24 milyon dolar olması bize ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.
IMG_0726.JPG
Toplam KNT miktarı 755,007,338 adet ama bunun sadece %45'i satışa sunuldu. Geriye kalan %55'i şu şekilde paylaştırıldı:
  • %15 Geliştirici ekibe ayrılmıştır. Piyasa dengesinin bozulmaması amacıyla 6 aylık süreler halinde 4 periyotta takıma dağıtılacak ve dağıtım toplam 2 yıl sürecektir.
  • %20 ARGE (araştırma ve geliştirme) için ayrılmıştır. En az 2 yıl kilitli kalacak olup platformun altyapısını geliştirmek için kullanılması planlanmaktadır.
  • %20 Şirketin büyümesi için ayrılmıştır. Gerektiğinde ortaklıklar kurmak veya büyük borsalara girmek amacıyla kullanılması planlanmaktadır.
Dağıtım planının geneline baktığımız zaman şirketin araştırma, gelişme ve büyüme için ne kadar fazla miktarlar ayırdığını görebiliriz. Bu durum çok az ICO'da mevcut ve sadece büyük şirketlerin yapmış olduğu yatırım oranına benziyor.
Bir firma kendini geliştirmek için ne kadar yatırım yaparsa, uzun vadede o kadar büyür ve piyasaya hakim olur. Bunun örneklerini günümüzde dünya genelindeki en büyük firmaları inceleyerek görebiliriz.
Sonuç
IMG_0687.JPG
Ben Kora Network'ün misyon ve vizyon olarak günümüzdeki ICO dünyasına göre çok ileri seviyede olduğunu düşünüyorum. Bunu şimdiden sunduğu beta sürümleriyle, hazır platformuyla, kaliteli yatırımcısıyla ve dünya genelinde hiçbir bankanın müşterisi olmayan yaklaşık 2 milyarlık potansiyel müşteri kitlesiyle görebiliriz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kendi incelemelerimi paylaşıyorum. Eğer yatırım yapacaksınız araştırmanızı yapınız ve beyaz kağıdı ( whitepaper) okuyunuz.
İnternet sitesi: https://kora.network/
Görevler : https://bountyhive.io/join/Kora%20Network
Yazarın bountyhive kullanıcı adı: airdroptr
Bitcointalk Profile ( Minakjingg01922 ) :

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Bithemoth Exchange

Bitemoth Exchange

Bitemoth Exchange